Hoofdgerechten

Hertenragout

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1kg hertenragout
  • 1st ui
  • 75cl donkere Leffe
  • 1reep pure chocolade
  • tijm en laurier
  • 2sl rode bessengelei
  • 2sl room
  • peper en zout
  • boter
Bereiding
  • bak de ragout tot hij mooi goudbruin ziet
  • voeg de fijn gesneden ui toe en laat deze kleuren
  • kruid met laurier en tijm
  • giet het bier erbij en voeg de chocolade toe
  • laat ongeveer een uur bakken
  • voeg de bessengelei en de room toe en laat nog 4 min. sudderen
  • serveer met gespoten aardappelen, zilveruitjes, witloof en boontjes in een spekjasje.
  • SMAKELIJK!

Aziatische noedelsoep

Heel lekker, wel vrij pikant. Dit kan je verhelpen door de bouillon minder lang te laten trekken.
Afbeeldingsresultaat voor aziatische noedelsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2l kippenbouillon
  • 2el sojasaus
  • 2st chilipepers met in elke chilipeper 3 kruidnagels geprikt
  • 2st steranijs
  • 2 eieren
  • 5cm gember in plakjes, niet geschild
  • 2 hele tenen knoflook
  • 100g sperziebonen
  • 2st wortel in dunne staafjes
  • 200g voorgekookte scampi's
  • 6 radijsjes in plakjes
  • 4 lenteuitjes in ringetjes
  • 2el sesamzaad
  • 250g noedels gekookt en uitgelekt
Bereidingswijze
  • Doe de kippenbouillon in een grote pot en voeg de sojasaus, knoflook, gember, chilipepers en steranijs toe.
  • Laat de bouillon trekken, minstens een uur.
  • Kook de bonen en wortelen beetgaar
  • Kook de eieren halfzacht en pel ze
  • Kook de noedels
  • Zeef de bouillon
  • Zet de bouillon op het vuur en voeg de scampi's toe en warm ze mee op
  • Neem vier kommen
  • In elke kom doe je een portie noedels, bonen, wortelen en scampi's.
  • Hierover giet je bouillon
  • Nu voeg je nog de radijsjes, een half eitje, lenteuitjes en sesamzaad toe
  • SMAKELIJK !


Reacties

Populaire posts