Nagerechten en gebak

Wortelcake

Deze cake heb ik voor het eerst gegeten in Noorwegen, verrassend lekker !

Ingrediënten
  • 200g        geraspte wortelen
  • 200g        boter
  • 150g        suiker
  • 200g        zelfrijzende bloem
  • 2st           eieren
  • 1tl            kaneel
Bereiding
  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Wortels raspen in grote kom
  • Suiker en eieren toevoegen
  • Bloem, gesmolten boter en kaneel toevoegen
  • Alles goed mengen
  • Beslag in een vorm gieten
  • 40 min in een oven

Havermoutkoekjes

Eenvoudig en lekker!


Afbeeldingsresultaat voor havermoutkoekje

Ingrediënten
  • 200g havermout
  • 120g zelfrijzende bloem
  • 2st eieren
  • 50g amandelpoeder
  • 100g gesmolten boter
  • 30g suiker
  • 90g honing
  • 2el melk
  • 1snuifje zout
Bereiding
  • Verwarm de over voor op 180°C
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar
  • Leg een bakpapier op een bakplaat
  • Leg op het bakpapier kleine hoopjes deeg met voldoende tussenruimte
  • Schuif de bakpaat in de oven en laat ongeveer een kwartier bakken
  • SMAKELIJK!!!!

Chocolademousse

Een heerlijke en eenvoudig recept dat van mijn grootouders komt en dat  vrijwel bij elk feestje op tafel komt.

Afbeeldingsresultaat voor chocolademousse

Ingrediënten
  • 2st eieren
  • 2el suiker
  • 1el melk
  • 1 doos nestlé room
  • 120g pure chocolade
  • 60g melkchocolade
Bereiding
  • Scheid de eieren
  • Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw
  • Smelt de chocolade met de melk op een zacht vuurtje
  • Roer de eierdooiers, voeg de gesmolten chocolade en de room toe
  • Doe er als laatste het opgeklopte eiwit bij en roer alles zachtjes door elkaar
  • Giet de chocolademousse in glazen en zet in de koelkast om op te stijven.
  • SMAKELIJK!


Reacties

Populaire posts