Gezond eten tijdens de feestdagen

Gezond eten rond de feestdagen –  8 handige tips om de feestdagen te overleven!

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt is hoe kan ik tijdens de feestdagen ook gezond blijven eten? Tijdens de feestdagen genieten we allemaal van de goede atmosfeer en natuurlijk lekker eten. Echter, wanneer je op je figuur let kunnen de feestdagen wel voor onnodige stress zorgen, hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat niet teveel aankomt?
Wat als ik je zou zeggen dat het dit jaar anders kan zijn, ik heb een paar handige tips voor je samengesteld zodat je ook tijdens de feestdagen gezond én lekker kunt koken.

Feestdagen en aankomen

We hebben o.a. nieuwjaarsdag, oudejaarsdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Pinksteren, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en natuurlijk 1e en 2e Kerstdag. Daarnaast zijn er ook nog andere feestdagen! Als je de lijst bekijkt dan telt het toch wel aan en wanneer je een gezond voedingspatroon hanteert kunnen deze dagen je toch uit de routine halen.
Volgens een onderzoek(1) gedaan in Ierland (kon geen Nederlands onderzoek vinden) komt 25% van de mensen 1.5 kilo aan en 23% 1 kilo aan. Daarnaast eet maar liefst 47% anderhalf keer zoveel en 24% maar liefst twee keer zoveel tijdens de feestdagen.
Ik denk dat in Nederland vergelijkbare resultaten te zien zijn.
De oorzaak is dat de porties vele malen groter zijn dan normaal, dit in combinatie natuurlijk met allerlei lekkernijen zoals een chocolade dessert. Dit geeft ook aan waarom veel mensen het nieuwe jaar starten met afvallen of gezonder leven als doel. Natuurlijk is er niks mee om tijdens de feestdagen met je geliefden lekker te genieten, maar het kan gelukkig ook lekker en gezond.
Vergeet ook niet wanneer je gezonder eet tijdens de feestdagen, dan je er meer van kunt genieten. In plaats van dat al je energie in de spijsvertering gaat zitten, hou je ook nog energie over om leuke dingen te doen!

Cheat Day Regel

Wanneer het gaat om de feestdagen gezond en bewust in te gaan, dan is het veel handiger om een strategie achter de hand te hebben. Met alleen wilskracht is de kans op slagen minimaal. Er zijn verschillende tips en strategieën die je kunt toepassen om hoe dan ook gezond en bewust de feestdagen in te gaan.
Succes krijg je door een actieplan te hebben waarmee je op gewicht kunt blijven of afvallen, zelfs tijdens de feestdagen! Hiermee is het ook eenvoudiger om het nieuwe jaar goed te beginnen.
bron: https://www.optimalegezondheid.com/gezond-eten-rond-de-feestdagen-8-handige-tips-om-de-feestdagen-te-overleven/

Reacties

Populaire posts